Hírek

Gyári fókuszú munkajogi tréningek

Szerző:

Szakértőink rendszeresen tartanak gyári fókuszú munkajogi tréningeket, amelyeket az adott gyár, üzem sajátosságaira figyelemmel állítunk össze. Rendszeresen érintett témák a munkaidő-beosztással, munkaidőkerettel kapcsolatos kérdések, valamint a készenlét, az összeférhetetlenség, a szabadságkiadás, illetve a munkáltatói fegyelmezés szabályai. Az irodánk által tartott tréningek célja használható munkajogi tudás átadása egy gyakorlat szemléletű előadás keretében. Kérdés esetén Dr. Török Barbara LL.M.  és Dr. Fellegi Nándor LL.M.  kollégáink állnak meglévő és leendő ügyfeleink rendelkezésére.

Az elmúlt év folyamán a WIENERBERGER zRt. felkérésére 5 helyszínen (Csorna, Balatonszentgyörgy, Békéscsaba, Solymár, Tiszavasvári), a cég 8 gyáregységének munkavállalói számára tartottunk képzést. A képzés anyagát azóta kibővítettük a 2023. január 1-jén hatályba lépett munkaügyi szabályokkal. Az Mt. eddigi legjelentősebb módosítása az alábbi témákat érinti:

1. Az Mt. 46. § szerinti munkáltatói tájékoztató

2. Apasági szabadság

3. Szülői szabadság

4. Felmondási tilalmak köre bővül

5. Határidőkkel, időtartamokkal kapcsolatos módosítás

6. Kiszámíthatóbb és biztonságosabb foglalkoztatási formák kérelmezése / A gyermek 8 éves koráig lehetőség a rugalmas foglalkoztatás kérelmezésére

7. Munkaidőkeretről szóló tájékoztatás kibővül

8. Joggal való visszaélés szabályai

9. Mentesülés a munkavégzési kötelezettség alól

10. Határozott idejű munkaviszonyt érintő szabályok

Szakértőink támogatást nyújtanak a szabályozás kialakításában, a munkaerő felvételével, motiválásával, megtartásával kapcsolatban, szükség esetén a változások kezelésében, jogvitákban is. Tapasztalattal rendelkezünk a nagyvállalati, illetve vállalatcsoport szintű munkajogi feladatok ellátásában, a képzésekben és az egyéni munkajogi ügyekben is. Tekintse meg weboldalunkon az ügyvédi irodánk munkajogi területen végzett szolgáltatásait.

Összes hír