Hírek

Irodánk jogi támogatásával lezajlott az építőanyaggyártó szektor egyik legnagyobb hazai fúziója

Szerző:

2021. december 31-én a WIENERBERGER Téglaipari zártkörűen működő Részvénytársaságba olvadt a Semmelrock Stein + Design Burkolatkő Kft. A fúzió jogi előkészítésében és lebonyolításában ügyvédi irodánk is részt vett, amely a társasági jogi feladatokon túlmenően – többek között – munkajogi, kereskedelmi jogi, ingatlanjogi és adatvédelmi kérdésekben támogatta az integrációt.

A fúzió eredményeként több mint 50 milliárd forintos forgalmat bonyolító vállalatcsoport formálódik a szintén Wienerberger tulajdonú PIPELIFE HUNGÁRIA Kft. teljesítményével kiegészülve – tájékoztatta az osztrák hátterű vállalat szerdán az MTI-t. A cégcsoport teljesítményével a 300 legnagyobb forgalmat bonyolító magyar vállalat egyikének számít. Az érdekeltségek 8 magyarországi településen – Balatonszentgyörgy, Békéscsaba, Csorna, Debrecen, Felsőzsolca, Kőszeg, Ócsa, Tiszavasvári – 10 üzemet működtetnek, ahol az alkalmazottak száma 2021-ben megközelítette az ezret.

Irodánk részéről a projektet Dr. Fellegi Nándor partner ügyvéd vezette, Dr. Maráczi Zsolt irodavezető ügyvéd koordinálása és Dr. Őze Péter partner ügyvéd közreműködése mellett.

Összes hír